L’Associació Catalana de Psicologia de l’Esport (ACPE) és la primera amb aquestes característiques creada a l’Estat espanyol, l’any 1982. Posteriorment, impulsada per l’ACPE, es va crear de forma col·legiada la Federación Española de Psicología del Deporte i l’ACPE també és membre-soci de la European Federation of Sport Psychology (FEPSAC). La primera seu de l’ACPE va ser l’antiga instal·lació de l’INEF, a Esplugues de Llobregat. Amb els relleus de la junta directiva la seu ha anat canviant i actualment és a l’INEF de Barcelona, a Montjuïc.

La missió de l’ACPE és fomentar l’interès i la difusió de la Psicologia en l’àmbit de l’activitat física i l’esport, l’intercanvi d’experiències i la formació continuada en aquest camp. L’ACPE està oberta tant a psicòlegs com a altres professionals del món de l’activitat física i l’esport: esportistes, tècnics i entrenadors, mestres i educadors, fisioterapeutes, periodistes, metges, directius, gestors, famílies, pares i mares… Volem apropar la disciplina a tothom qui estima l’esport, de tot nivell i especialitat.

L’ACPE col·labora amb diverses institucions catalanes, començant pel Consell Català de l’Esport i l’Escola Catalana de l’Esport i organitza activitats diverses: workshops, seminaris, jornades i congressos. Des de la seva creació, cada dos anys organitza les Jornades de Psicologia de l’Activitat Física i l’Esport, amb la participació d’especialistes convidats d’arreu i, mensualment, clínics dirigits a l’actualització de coneixements per als seus socis. Des de l’any 2003 també manté conveni de col·laboració amb el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.

L’ACPE és:

 • Referent, símbol i segell de garantia de bona feina en Psicologia de l’Esport
 • Lloc d’intercanvi entre professionals i estudiosos de l’esport, entre recerca i aplicació de coneixement
 • Espai de trobada i diàleg per a gent de tots els àmbits de l’activitat física i l’esport:
  • esportistes de totes les edats i condicions
  • esport de competició: iniciació esportiva, tecnificació i alt rendiment
  • activitat física formativa i de lleure; feta en espais naturals i convencionals; per la promoció de la salut i el benestar personal i social
  • professionals, entitats, associacions, clubs, federacions, empreses i altres entitats que fomenten la pràctica esportiva