2n SIMPOSI INTERACTIU DE PSICOLOGIA DE L’ACTIVITAT FÍSICA I L’ESPORT

1280px-Richard_Green_Round_3_Open_de_France_2013_t150929INTEL•LIGÈNCIA EMOCIONAL I ESPORT

PRESENTACIÓ

Benvolguts associats i persones interessades en la psicologia de l’activitat física i l’esport, ens trobem de nou un altre edició del SIMPOSI INTERACTIU de l’ACPE, concretament estem en la segona edició, ja que l’anterior la vam estrenar en el any 2009. Ens plau recordar-vos que la iniciativa d’aquest model de “debat interactiu” va néixer amb la “il•lusió” de fomentar la comunicació i l’intercanvi d’opinions de forma fluida entre ponents i assistents. Es un nou model creat per a l’ACPE, en el que volem encabir la dinàmica teòric pràctic dels continguts, per poder sumar coneixements i enriquir-nos amb l’experiència d’aquells que ens dediquem al món de l’esport, i així crear entre tots un teixit fort on l’intercanvi interpersonal permeti créixer la Psicologia de l’Activitat Física i de l’Esport.

OBJECTIUS

Pretenem evidenciar la quantitat de professionals que des de fa anys i en l’actualitat estan treballant total o parcialment en aquesta especialitat de la Psicologia i l’Esport. Desitgem reunir en un mateix espai-temps tots els possibles avenços i confirmacions que ens han fet i ens estan fent créixer com a professió.
Mediació, Coaching i Resiliència, són metodologies psicològiques que s’articulen com a eina de potenciació personal, gràcies a que ja fa anys la Psicologia de l’Esport i Activitat Física (així com altres) va apostar per a l’ENTRENAMENT MENTAL, l’entrenament de la persona en base al coneixement i expertesa de l’àrea a on s’esta desenvolupant aquesta persona. ENTRENADOR I ENTRENAR són conceptes que la psicologia de l’esport va adoptar en el seu treball de millorar el rendiment entrenant capacitats personals. Evidentment la Psicologia de l’Esport va posar aquesta paraula ENTRENAMENT PERSONAL, de moda.
Avui esta de moda l’entrenament personal propi, el de un a un altre o la gestió d’equips anomenat AUTOCOACHING , COACHING, COACHING D’EQUIPS,… i es saludable evidenciar els orígens i la demanda que fa tot tipus de professional quan necessita gestionar persones.

LA REALITAT OBJECTIVA AVUI

Saber actuar en una situació de primers auxilis no vol dir ser metge. Per tant saber apostar per a detectar i potenciar certs continguts importants psicològicament en la persona que entrenes (com a professor, com a entrenador, com a directiu etc..) no vol dir ser psicòleg . El professional de la psicologia té la responsabilitat profunda de treballar la autentica consciencia del propi potencial personal en la dimensió de tota la seva vida fins el moment present, i aportar eines per a detectar i superar els propis entrebancs emocionals cognitius, comportamentals i actitudinals.
Els coneixements avancen i tots el professionals volem més recursos sobretot quan la nostra base es gestionar persones. Per aixo la humilitat i el respecta són la base de tota entesa professional.
Les estratègies i tècniques psicològiques han arribat a ser unes eines importants per a molts professionals que es dediquen a les persones i estem satisfets d’haver contribuït a aquesta realitat. Es a dir a formar millors entrenadors d’Esport amb continguts psicològics de “coach”.
La majoria de psicòlegs de l’esport per a la seva formació de base han actuat com a entrenadors mentals amb metodologies i estratègies base, allò que per altre banda s’anomena “coaching” SEMPRE SUMAR SENSE OBLIDAR ELS ORÍGENS.

PROGRAMA

09:00h PRESENTACIÓ. Junta ACPE
09:30h NATHALÍE PÉREZ-LIZERETTI
10:30h XESCO ESPAR
11:30h DESCANS
12:00h DR. ENRIQUE CANTÓN
13:00h SESIÓ PRÀCTICA INTERACTIVA
14:00h DEBAT I CONCLUSIONS FINALS
14:45h CLOENDA

PONENTS

Nathalíe Pérez-Lizeretti, Psicòloga.
Professora de la Facultat Pere Tarrés (Universitat Ramon Llull) Doctora en Psicologia, Diplomada en Educació Social, Màster en Psicologia Clínica i Psicoteràpia (URL) i Màster en Psicoteràpia Integradora Humanista (Institut Erich Fromm) Coordinadora del grup de treball en Intel•ligència Emocional del COPC. Membre del grup de recerca “Comunicació i salut” de la FPCEE Blanquerna (URL).

Xesco Espar, Entrenador
Va ésser entrenador de balonmano del primer equip del F.C. Barcelona. Guanyador de la Campions ligue 2005. La lliga ASOBAL 2006, i la copa del Rei 2007. Ex-profesor d’INEF i entrenat i format en “coaching”. Conferenciant i valorador de la vital importància del entrenament emocional.

Dr. Enrique Cantón, Psicólogo del deporte.
Profesor Titular, Universidad de Valencia. Doctor en Psicología y DEA en Educación Física y Deporte. Director del Master de Psicología de la Actividad Física y el Deporte del COP. Co-Director del Master de Coaching y Liderazgo de la U. Valencia. Coordinador de la División Estatal de Psicología de la Actividad Física y el Deporte del COP España (PACFD). Director Adjunto de la Revista de Psicología del Deporte. Director de la Escuela de Preparadores de la Federación de Kárate de la Comunidad Valenciana.

INSCRIPCIONS
605 962 889 / 657 674 170 Secretaria ACPE www.acpe.cat
Socis ACPE – gratuït, estudiants i col•legiats – 5€

Posted in Notícies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.